İsmail Saymaz: Soylu yayında parti içi hesaplaşmasını açık alana taşıdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile canlı yayına çıkan gazeteci İsmail Saymaz, Habertürk'teki o programı bugün yazdığı yazısında değerlendirdi.

İsmail Saymaz: Soylu yayında parti içi hesaplaşmasını açık alana taşıdı

İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer üç gazeteciyle beraber çıktığı program hakkında değerlendirmede bulundu.

Soylu’nun Demirel taktiği uyguladığını söyleyen Saymaz, “Soylu, Süleyman Demirel taktiği izledi. Soruları aldı. Fakat bildiğini okudu. Bu yüzden kimi soruları tekrar tekrar yöneltmek zorunda kaldık” dedi.

Ülkenin tamamının bu yayına kitlendiğini belirten Saymaz, “Sanki boks maçına çıkıyorduk. Kimileri Soylu’ya, kimileri de bizim üzerimize bahis oynuyordu. Sanki mahkeme kuracak ve Soylu’yu mahkum edecektik. Doğrusu bu, yargıdan umudunu kesmiş bir ülkenin adalet beklentisinin tezahürüydü. Oysaki gazetecilerin görevi, halkı bilgilendirmektir. Siyasiler gazetecilerin hasmı ya da rakibi değildir. Yalnızca muhatabıdırlar” ifadesini kullandı.

Soylu’nun kalabalık bir koruma ekibiyle geldiğini belirten Saymaz, “Soylu, yayına kalabalık maiyeti ve polis ordusuyla geldi. Önüne dosyaları ve notları yerleştirildi. Soylu, 15 dakikalık bir girizgah için fırsat istedi. Ancak bu, Soylu’nun Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile hesaplaşmasına döndü. Peker’in iddialarına gelinmesi yönündeki bütün girişimlerimize rağmen Soylu, bildiğinden şaşmadı. Yaklaşık 45 dakika konuştu.”

Saymaz, Soylu’nun yayında söylediklerini de değerlendirirken, “Soylu, bu vesile ile Erdoğan’a bağlılığını ilan ederken, parti içi hesaplaşmasını açık bir alana taşıdı. Mehmet ve Tolga Ağar’a açıkça meydan okudu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü itham etti, eski İçişleri Bakanları Efkan Ala’nın dönemini yargıladı ve Muammer Güler’in oğlunun para sayma makinesini hatırlattı” yorumunu yaptı.

Program için 20 soru hazırladığını belirten Saymaz, Soylu’ya yönelttiği şu sorulara yanıt verilmediğini hatırlattı:

Peker, Külünk’ün ile ilgili işlem yapıldı mı?

Hürriyet baskınını Peker’den ‘rica’ eden AK Partili vekil kim?

Peker’in 10 bin dolar verdiği siyasetçi kim?

Peker’in AK Parti’ye destek mitinglerine neden hiç karşı çıkılmadı?

Peker, polis korumasını yurt dışına götürdü mü?

Kolombiya’da yakalanan 4.9 tonluk kokainin Türkiye ayağındaki Suriyeli şirket bağlantısı ne?

Dokunulmazlığı sürerken Soylu’yu savcılık nasıl soruşturacak?

Levent Gültekin ve Selçuk Özdağ’ın da aralarında olduğu saldırı zinciri neden engellenmedi?