IŞİD'in yaktığı askerin babasının ifadeleri ortaya çıktı: Fethi Şahin, jandarmanın haber elemanı mıydı?

"İddia doğru ise ÖSO komutanının kardeşi, rehine karşılığında IŞİD'in elinden kurtarılırken, Şahin ise acımasız örgütün insafına terk ediliyor. Bu satırları yazarken... Devlet görevlilerinin ÖSO kadar olamayışından ötürü derin bir utanç, öfke ve azap duyuyorum. Yanıtsız bırakılacağını bile bile soruyorum: IŞİD'in infaz ettiği Fethi Şahin, jandarmanın haber elemanı mıydı?"

IŞİD'in yaktığı askerin babasının ifadeleri ortaya çıktı: Fethi Şahin, jandarmanın haber elemanı mıydı?

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de kaleme aldığı bugünkü yazısında, Suriye’de IŞİD tarafından 2016 yılında yakılarak öldürülen askerlerden Fethi Şahin’in babası Mehmet Şahin’in mahkemede verdiği ifadede “oğlunun bugüne değin hiç bilinmeyen hikâyesini” yazdı.

Saymaz, tutanaktan Mehmet Şahin’in, şu sözlerini aktardı:

“Oğlum askerden çürük raporu alarak gelmişti. 2015 yılında oğlum bana, ‘Sözüm var, Suriye’de çalışacağım’ diyerek, yanımızdan ayrıldı. Yanma olayından önce oğlum IŞİD’in eline düşmüş. IŞİD’in kurduğu cezaevi gibi kuruma oğlumu almışlar. Oğlumla birlikte Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) komutanının kardeşi de IŞİD’in eline esir düşmüş. Oğlum telefon numaramı vermiş. Beni aradılar, Kilis’e çağırdılar. Kilis’e gittim. ÖSO komutanı olduğunu söyleyen kişi ile görüştüm.

Bana Türkiye adına çalıştıklarını söylediler. Ancak Türk değil, yabancıydılar. Türkçe konuşmayı bilmiyorlardı. ÖSO’nun komutanının kardeşi rehine karşılığı serbest bırakılmış. Kendisiyle konuştum. ‘Oğlumu neden IŞİD esir aldı?’ diye sordum. ‘Bana muhbirlik yaptığı ve silahlı olduğu’ için yakalandı’ (dedi.) Jandarma istihbarat olarak çalışıyormuş. Oğlum jandarmaya muhbirlik yapıyormuş. Bu nedenle esir alınmış. Oğlumu kurtaracaklarını söylediler. ‘Önce Allah, sonra bize güven’ dediler.

Kilis’ten döndükten birkaç ay sonra yanma olayı meydana geldi. Devlet oğlumun sağ ya da ölü olduğunu bildirmedi. Resmi kayıtlarda oğlum sağ hala gözükmektedir. BİMER ve CİMER vasıtasıyla talepte bulundum. Herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.”

Saymaz, “Baba Mehmet Şahin’in anlatımından, Şahin’in jandarmanın haber elemanı olduğu ve istihbarat için IŞİD’e sızdırıldığı anlaşılıyor. Şahin, oğlunun IŞİD’in elinde olduğunu devletten değil, kendisini ‘ÖSO komutanı’ diye tanıtan bir Suriyeliden öğreniyor. Bu kişinin davetiyle Kilis’e gidiyor. İddia doğru ise ÖSO komutanının kardeşi, rehine karşılığında IŞİD’in elinden kurtarılırken, Şahin ise acımasız örgütün insafına terk ediliyor. Bu satırları yazarken… Devlet görevlilerinin ÖSO kadar olamayışından ötürü derin bir utanç, öfke ve azap duyuyorum. Yanıtsız bırakılacağını bile bile soruyorum: IŞİD’in infaz ettiği Fethi Şahin, jandarmanın haber elemanı mıydı?” ifadelerini kullandı.