IŞİD'in Musul 'emiri' Adana'da yakalandı

Adana'daki IŞİD operasyonunda gözaltına alınan şüpheli, örgütün sözde Musul emiri çıktı.

IŞİD'in Musul 'emiri' Adana'da yakalandı

Adana’da IŞİD’e yönelik 13 Nisan’da düzenlediği operasyonda gözaltına alınanlardan birinin örgütün sözde Musul ’emir’liğine atandığı ortaya çıktı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak’ta örgüt içerisinde ‘savaşçı’, ‘güvenlik’, ‘infazcı’, ‘istihbaratçı’, ’emir’ olarak görev yaptığı öne sürülen yabancı uyruklu 7 kişiyi tespit etti.

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından 13 Nisan günü yapılan operasyonda 3’ü Suriye, 4’ü Irak uyruklu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüphelilerden Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar’ın, IŞİD’in sözde ‘Musul emiri’ olduğu ve ‘dış güvenlik sorumlusu’ olarak görevlendirdiği belirtildi. Ayrıca Neccar’ın, IŞİD’in Türkiye, Suriye ve Avrupa’daki sözde liderleriyle irtibat kurduğu da saptandı. Gözaltındaki şüphelilerden Yazen el-Selami’nin ise örgüt içerisinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu bildirildi.

Yazen el Selami ile Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1’i adli kontrol şartıyla, 4’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan şüpheliler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.