IŞİD'in internetteki köle pazarını ve kan donduran gerçekleri anlattı!

Gazeteci Hale Gönültaş, IŞİD tarafından Irak’tan kaçırılan Ezidi kadın ve çocukların, internetteki köle pazarında nasıl satıldığını anlattı.

IŞİD'in internetteki köle pazarını ve kan donduran gerçekleri anlattı!

Gazeteci Hale Gönültaş, Babıali TV’de yayınlanan Mustafa Hoş’un hazırlayıp sunduğu “Durum” programında cihatçı terör örgütü IŞİD’in köle pazarlarının nasıl işlediğini anlattı. IŞİD’in Deep Web’deki odalar aracılığı ile Ezidi kadın ve çocukları satışa çıkardığını belirten Gönültaş, köle pazarlığının nasıl yapıldığını şöyle anlattı:

“2014’te IŞİD Şengal katliamını yaptı. 2014’ten sonra 2015-2016’dan itibaren Türkiye de dahil olmak üzere pek çok Ortadoğu ülkesine, farklı ülkelere de Ezidi kadın ve çocuklar IŞİD’liler tarafından götürüldü ya da para karşılığı satıldı. Deep Web denilen derin internette çeşitli odalar var. Karanlık birtakım işlerin, kriminal birtakım işlerin döndüğü yapıldığı bir alan. Terör örgütleri de bu anlamda derin interneti kullanıyor. IŞİD’in de bir odası var köle pazarı, pazarlık odaları var. Belirli zamanlarda IŞİD bunun duyurusunu yapıyor Dark Web’den ve orada satışa çıkartılan kadın çocuk ya da anne çocuk, onların fotoğraflarını koyuyor ve yanına da satılık ilanı yerleştiriyor. Kürtçe Arapça bir fiyat koyuyor. İnternette yapılan pazarlık, 5 bin dolardan başlıyor ve 25 bin-30 bin-40 bin dolara kadar çıkıyor. Benim tanık olduğum, haberini yaptığım bir pazarlıkta örneğin Hadiya Hüseyin isimli kadın ve 5 yaşındaki kız çocuğu 17 bin dolara satılmıştı.

Gaziantep’te bir pazarlık yapılmıştı. Daha çok sınır kentlerde oluyor. Ankara’da 2019 yılında 3.5 yaşındaki bir kız çocuğu Altındağ’da güvenli aracılar aracılığıyla teslim edilmiş, çocuk hemen o gece karayolu ile ailesi tarafından çıkartılmıştı.”

NE OLMUŞTU?

Ankara’da geçen hafta polis operasyonuyla bir IŞİD’linin evinden kurtarılan yedi yaşındaki kız çocuğunun derin internetten satışa çıkarıldığı öğrenildi. Derin internetteki satış odasında çocuğun boydan bir fotoğrafıyla birlikte Kürtçe ve Arapça “satılığa çıkarıldığı” ilanı yayınlandı. ‘Satılık’ ilanı salı günü yayınlandı, polis çocuğun ailesi olduğunu belirterek en yüksek fiyatı vererek alıcı gibi davrandı ve çarşamba günü sabaha karşı Keçiören’de tutulduğu eve baskın gerçekleştirerek çocuğu kurtardı. Çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edilirken onu rehin tutan IŞİD şüphelisi ise Ankara TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı.