"IŞİD'in gözaltına alınan üst düzey yöneticileri nerede?"

"O kadar ki Ankara katliamının faillerinden olan Ahmet Güneş, Suriye’de bir esiri infaz ederken çekilmiş görüntüleri bulunduğu halde Gaziantep’te yargılandığı dosyadan tahliye edilmiş ve Suriye’ye kaçarak katliamların örgütlenmesine katılmıştı”

Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, IŞİD tarafından öldürülen iki askerin yakılması için fetva verdiği iddia edilen Jamal Abdul Rahman Alwi’nin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. İşledikleri suçlara rağmen tahliye edilen IŞİD’cilere dikkat çekilen açıklamada, geçtiğimiz yıllarda yakalandığı belirtilen üst düzey IŞİD’cilerin akıbetinin ne olduğunun açıklanması istendi.

Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, iki askerin infazına karar veren IŞİD kadısının tutuksuz yargılandığı haberinin ardından tutuklandığını hatırlattı.

Açıklamada, “Bu haberde ortaya çıkan gerçekler aslında çok da şaşırtıcı değildi. Çünkü 10 Ekim Ankara katliamı yargılamasında IŞİD’lilerin polis tarafından sıkı biçimde izlendiğini ancak haklarında hiçbir şey yapılmadığını yargılamanın hemen başında tespit etmiş ve gelen her yeni belgeyle de desteklemiştik. O kadar ki Ankara katliamının faillerinden olan Ahmet Güneş, Suriye’de bir esiri infaz ederken çekilmiş görüntüleri bulunduğu halde Gaziantep’te yargılandığı dosyadan tahliye edilmiş ve Suriye’ye kaçarak katliamların örgütlenmesine katılmıştı” denildi.

Avukat komisyonu yakalandığı açıklanan ama akıbeti bilinmeyen IŞİD’cilerin şu an nerede olduğu ve hangi bilgileri verdiğini sordu. O IŞİD’ciler şöyle sıralandı: “2018’de Hatay’da yakalanan, 1,5 yıl kamuoyundan gizlendikten sonra ancak Kasım 2019’da yakalandığı duyurulan ve IŞİD’in lideri Bağdadi’nin eşi Esma Feysi Muhammed el Kubeysi ve beraberindeki 10 IŞİD’li, ne zaman yakalandığı bilinmeyen Bağdadi’nin kız kardeşi Resmiye Avad, adı açıklanmayan eniştesi ve beraberindekiler, 28 Nisan 2021’de MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla Suriye’den itibaren izlenerek İstanbul Ataşehir’de yapılan operasyonla yakalanan, IŞİD’in üst düzey sorumlularından olduğu ve Bağdadi ile bağlantılı olduğu açıklanan ‘Basim’ kod adlı, IŞİD militanı, 3 Şubat 2021 tarihinde Sakarya’da yakalanan, IŞİD’in 2014-2017 yılları arasında Irak ve Suriye’de ‘eğitim bakan yardımcısı’ olarak faaliyet gösteren, Suriye’de esir aldığı kişileri vahşice katlettiği ve bu eylemlerin görüntülerini örgüt propagandası amacıyla sosyal medyada yayımladığı bildirilen Ürdün uyruklu A.Z.A.A.D, 27 Nisan 2018’de İzmir’de yakalanan Suriye’deki Şaidat bölgesinde 700 sivilin katledilmesinin sorumluları arasında gösterilen, IŞİD’in Suriye’nin Deyr ez Zor şehri ve çevresinin komutanı olduğu belirtilen K.E.H. ile onunla birlikte yakalanan IŞİD’in üst düzey yöneticisi oldukları açıklanan M.M., M.E.Z. ve Ö.M. olarak belirtilen 3 IŞİD’li, 20 Temmuz 2018’de İstanbul’da yakalanan ve 2016’da öldürülen IŞİD’in askeri kanat sorumlusu Çeçen Ebu Ömer El Şişani kod adlı Tarkan Batiraşvili’nin eşi olduğu söylenen, S.D. ve beraberinde yakalananlar, Haziran 2018’de Sakarya Serdivan’da yakalanan ancak 2019’da kamuoyuna yakalandığı açıklanan ve verdiği bilgilerle Bağdadi’nin yerinin bulunmasını sağladığı iddia edilen İsmail el İthavi, 17 Şubat 2021’de Mersin’de yakalanan ve kimlik bilgileri açıklanmayan Suriye’nin Rakka bölgesinde IŞİD içerisinde mali işlerden sorumlu olarak faaliyet yürüten IŞİD’in üst düzey sorumlusu, kırmızı kategoride yer alanlar arasında sağ yakalanan ilk IŞİD mensubu olduğu açıklanan ‘Ebu Usame el Türki kod adlı Kasım Güler, 2017 yılından beri 4 kez yakalanan ve IŞİD’in Türkiye Emiri olduğu söylenen Mahmut Özden.”