IŞİD’den yıllar sonra büyük saldırı: Uyuyan hücreler harekete geçti

İngiliz basınında çıkan haberlere göre IŞİD’in uyuyan hücrelerin harekete geçtiğini iddia etti.

IŞİD’den yıllar sonra büyük saldırı: Uyuyan hücreler harekete geçti

Uzun süredir belirgin ve büyük saldırıları olmaya terör örgütü IŞİD geçtiğimiz günlerde Suriye’nin batısında bir karakola baskın düzenledi.

The Times’ın haberine göre Suriye’nin batısında yer alan Al-Saan kasabasını hedef seçen teröristler, bölgedeki polis karakolunu bastı. Burada görevli 8 asker ve polisi rehin alan teröristler, Esad rejimi muhbiri olduğu öne sürülen 11 sivili de alıkoydu. Esad’ın muhbiri olduğu öne sürülen 11 kişi ise alıkoyuldu.

2017 yılında Suriye ordusu tarafından düzenlenen operasyon sonucu geri alınan bölgede düzenlenen saldırıda sivil halktan 46 kişinin rehin alındığı ve ardından serbest bırakıldığı gazete tarafından ileri sürüldü.

The Times, yaşanan son saldırının IŞİD’in uyuyan hücrelerinin harekete geçtiğini gösterdiğine dikkat çekti. Teröristlerin son aylarda Suriye’de askerleri taşıyan otobüsleri hedef aldığı, Irak’ta ise gerilla tarzı saldırılar düzenlediği vurgulandı.

UYUYAN HÜCRELERDE 10 BİN TERÖRİST

ABD’nin başı çektiği operasyonlar sonucu IŞİD’in Suriye ve Irak’taki faaliyetlerinin 2019 itibarıyla bitirildiği düşünülüyor. IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi, aynı yıl düzenlenen bir ABD operasyonu sırasında esir düşeceğini anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlatarak ölmüştü.

Bağdadi’nin ölümünden sonra uyuyan hücrelerde bulunan 10 bin IŞİD militanı olabileceği düşünülüyor.