IŞİD katliamlarının kilit ismi Heysem Topalca için 'kazada öldü' iddiası

Reyhanlı Katliamı ile IŞİD'in Niğde saldırısında adı geçen Heysem Topalca'nın, trafik kazasında öldüğü iddia edildi.

IŞİD katliamlarının kilit ismi Heysem Topalca için 'kazada öldü' iddiası

Reyhanlı Katliamı, IŞİD’in Niğde saldırısı, Suriye’ye silah sevkıyatı, El Nusra’ya Sarin Gazı temini dahil onlarca suçtan Türkiye’de aranan ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan Heysem Topalca’nın Konya’da bir trafik kazasında öldüğü iddia edildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Yayladağı Mezarlıklar Kompeksi hesabından Topalca için başsağlığı mesajı yayımlanması dikkat çekti.

10 Şubat’ta Konya’da Topalca’nın da içinde bulunduğu otomobilin bir TIR’la çarpıştığı ve olayda ölen 3 kişiden birinin Heysem Topalca olduğu iddia edildi.

BELEDİYE HESABINDAN ‘BAŞSAĞLIĞI’ MESAJI

11 Şubat’ta Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü imzasıyla Yayladağı Mezarlıklar Kompleksi adlı Facebook hesabından Heysem Topalca için bir başsağlığı mesajı yayımlandığı ortaya çıktı.

Sözkonusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Yayladağı ilçemize bağlı “Kurtuluş” Mahallesi’nden “Heysem Topalca” vefat etmiştir.Cenazesi 11/02/2021 Perşembe Günü (Bugün) Yayladağı Asrî Mezarlığı’nda defnedilecektir.Büyükşehir ailesi olarak Merhum’a Cenabı Hak’tan rahmet,kederli ailesine sabırlar diliyoruz…
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ…
MEZARLIKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ…”

‘MİT ADINA ÇALIŞIYORDU’ İDDİASI

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre “Hayalet Komutan”, “İkinci Yeşil” olarak isimlendirilen Suriyeli Heysem Topalca’nın (Hytham Qassap) Konya’da şüpheli bir trafik kazasında öldüğü iddia edildi. Reyhanlı Katliamı, IŞİD’in Niğde saldırısının yanı sıra Türkiye’den Suriye’ye kimyasal maddeler dahil taşınan silahların sevkıyatçısı olarak bilinen Topalca’nın 12 yıl hapis cezası ve araması bulunmakta.

Heysel Topalca’nın emperyalizmin yıkım hedefiyle iç savaşı kışkırttığı Suriye’de MİT adına çalıştığı iddiası sıklıkla gündeme gelmişti.