İşgalci ABD'den SDG'ye güvence

ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri'ne, Afganistan’da yaptığını onlara yapmayacağı konusunda güvence verdiği bildirildi.

İşgalci ABD'den SDG'ye güvence

Suudi Şarku’l Avsat gazetesinin haberine göre Amerikan Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, Amerikalı yetkililerin Suriye Demokratik Güçleri ile temas kurarak onlara Afganistan’da yaptıklarını Suriye’de yapmama konusunda güvence verdiğini bildirdi.

Gazeteye açıklamada bulunan Amerikan dışişleri bakanlığı kaynağı, Suriye Demokratik Güçleri liderleriyle temas kuran Amerikalı yetkililerin Amerikan güçlerinin Afganistan’dan çekilmesinden sonra yaşananlar Suriye’de yaşanmayacak diye güvence verdiğini söyledi.

Söz konusu kaynak, Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood’un 29 Ağustos’ta Suriyeli Kürt liderlerle internet aracılığıyla bir görüşme yaptığını ve IŞİD’le mücadeleye bağlı olduklarını belirttiğini söyledi.

Habere göre Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’le mücadele ile cezaevlerindeki binlerce IŞİD’linin ve onların ailelerinin korunması konusunda yeterli olmadığını belirtti ve Amerikan güçlerinin IŞİD’i yenme konusunda onlara yardım etmek için Suriye’de kaldığını söyledi.