İşçi Okulu'nun dördüncü oturumu "Sömürü nedir?" başlığı ile gerçekleşti

Sınıf Tavrı'nın iki haftada bir Pazar günleri gerçekleştirdiği İşçi Okulu oturumlarının dördüncüsü "Sömürü nedir?" başlığı ile gerçekleşti gerçekleşti.

İşçi Okulu'nun dördüncü oturumu
Sınıf Tavrı’nın iki haftada bir pazar günleri düzenlediği İşçi Okulu oturumlarının dördüncüsü gerçekleşti. Onlarca farklı işyerinden, çok sayıda işçinin katılımıyla gerçekleşen “Sömürü Nedir?” oturumunun sunuşunu Prof.Dr.Gamze Yücesan Özdemir yaptı. Özdemir’in sömürü nedir başlığında gerçekleştirdiği sunum, sömürünün ekonomik ve siyasal yanları üzerinde dururken, sunum sonrasında çok sayıda işçi konuyla ilgili görüşlerini bildirdi.

Dersin açılışını yapan Özdemir, sömürünün üretim sürecinin ayrılmaz bir parçasını olduğunu belirtirken, bu süreçlerin kapitalistler açısından neden “yaşamsal öneme sahip olduğunu” ortaya koydu. Sömürünün “ahlaki” bir düzlemde değil, düzenin temel özelliği olduğunu belirten Özdemir, sistemin bu sömürüyü farklı araçlarla nasıl gizlediğini anlattı.

Sunuş kısmından sonra etkinliğe katılan işçilerin soru cevapları ve yorumlarına geçilirken, sömürünün ayrı ayrı sektörlerde nasıl gözlemlendiğine ilişkin tespitler yapıldı. Sömürü dışında düzenin emeği yabancılaştırması üzerinde de durulurken, emekçilerin kurtuluşunun yalnızca ekonomik değil, siyasal bir mücadeleden de geçtiği üzerine tespitler yapıldı.

Dördüncü oturumunu tamamlayan İşçi Okulu’nun bir sonraki oturumu BMİS Araştırma Merkezi yetkilisi akademisyen-yazar Doç.Dr.Serkan Öngel’in katılımı ile “Günümüzde sınıf örgütlenmesi ve pratikleri” başlığı ile yapılacak. İşçi Okulu oturumlarına katılmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

https://twitter.com/sinif_tavri/status/1361280097018408961