İş cinayeti: 17 yaşındaki çocuk işçi hayatını kaybetti!

Bir villa inşaatında çalışan 17 yaşındaki Muhammed Karancı, yüksekten düşerek hayatını kaybetti. İş cinayetinin ardından inşaat firmasının sahibi Z.Ç. gözaltına alındı.

İş cinayeti: 17 yaşındaki çocuk işçi hayatını kaybetti!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir site inşaatında çalışan 17 yaşındaki Muhammed Karancı yüksekten düşerek hayatını kaybetti. İş cinayetiyle ilgili gözaltına alınan inşaat firmasının patronu Z.Ç. gerekli iş güvenliği koşullarını sağlamadığı ve sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesi ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Marmaris ilçesi kırsal Gökbel Mahallesi’nde önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen iş cinayetinde edinilen bilgiye göre, 17 yaşındaki Muhammed Karancı, çalışmakta olduğu inşaatta dengesini kaybederek önce havuz üzerindeki beton zemine, sonra da havuza düşmesi sonucu beyin kanaması geçirdi.

Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler çevrede güvenlik önlemi alarak geniş çaplı inceleme başlattı. Marmaris Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından görgü tanıkları dinlendi, olay yerini gören kamera kayıtları incelendi.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında villa inşaatı mühürlenerek çalışmalar durduruldu.