İran’dan İsrail’e : Bu eylemin intikamını siyonistlerden alacağız

İran Dışişleri Bakanı Natanz Nükleer Tesisi'ne yapılan saldırının arkasında İsrail'in olduğunu savunup intikam alacaklarını söyledi.

İran’dan İsrail’e : Bu eylemin intikamını siyonistlerden alacağız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu’na İran ve ABD’nin nükleer anlaşmadaki taahhütlerine dönmesi için sürdürülen müzakereler hakkında bilgi verdi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, İsrail’in İran’ı hedef alarak ABD’ye dönük olarak “İran’a yönelik ABD yaptırımlarının kaldırılmasına izin vermeyeceklerini” ifadelerinin ABD yaptırımlarını kaldırmaya yönelik sürdürdüğü müzakereleri hedef aldığını belirten Zarif, “Siyonistler baskıcı yaptırımları kaldırma yolundaki başarının intikamını İran halkından almak istiyor. Ancak, izin vermeyeceğiz ve bu eylemin intikamını siyonistlerden alacağız” açıklamasında bulundu.

İran’ın nükleer çalışmalarını azaltmayacağını söyleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade de saldırının İsrail tarafından yapıldığını iddia ederek “İran’ın tavrı zamanı geldiğinde İsrail’den intikam almak olacak” ifadesini kullandı. Hatibzade, ülkesinin nükleer çalışmalarının azalmayacağının altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Dün sabah saatlerinde Natanz Nükleer Tesisi’nin elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldiği bildirilmişti. Yapılan incelemelerin ardından akşam saatlerinde, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, olayın ‘terör eylemi’ olduğunu duyurmuştu.

İran’ın Natanz Nükleer Tesisi’nde Temmuz 2020’de de yangın çıkmış ve İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinden bir gün sonra, 28 Kasım’da yapılan açıklamada, bunun İsrail tarafından gerçekleştirilen sabotaj olduğu açıklanmıştı.