İran Moskova Büyükelçisi’nden Süveyş Kanalı’na alternatif

İran Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, Süveyş Kanalı'na alternatif olarak Hint Okyanusu ve Körfez'i Hazar Denizi'ne bağlayıp İran'dan geçerek St.Petersburg'a gidilmesi planlanan Kuzey-Güney Ulaştırma Koridorunun etkinleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İran Moskova Büyükelçisi’nden Süveyş Kanalı’na alternatif

İran’ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, Süveyş Kanalı’na alternatif olarak ‘Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru’nun etkinleştirilmesi çağrısında bulundu.

Celali, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son günlerde Ever Given isimli konteyner gemisinin karaya oturması sonucu Süveyş Kanalı’ndaki deniz trafiğinin durması ve küresel ekonomide yaşanan kayıplar ışığında, Süveyş Kanalı koridoruna alternatif olarak altyapının tamamlanmasını hızlandırmak ve Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru’nu etkinleştirmek her zamankinden daha önemli” ifadelerini kullandı.

Celali ayrıca, “Son olay Süveyş Kanalı’ndan daha az tehlikeli bir alternatif arama gerekliliğinin bir göstergesi” ifadelerini de kullandı.

Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru ile Hint Okyanusu ve Körfez’i Hazar Denizi’ne bağlayıp İran’dan geçerek ardından St.Petersburg’a gidilmesi planlanıyor.