İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Suudi Arabistan ile yapılan görüşmeleri doğruladı

İran Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, iki ülke arasında gerçekleşen bölgesel ve ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek için görüşmeler yapıldığını doğruladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Suudi Arabistan ile yapılan görüşmeleri doğruladı

İki ülke arasındaki yakınlaşmaya dair açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, “Basra Körfezi bölgesindeki iki Müslüman ülke arasındaki gerilimin hafifletilmesi, hem ulusların hem de bölgenin çıkarına olur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Hatipzade,”İki ülke arasında yaşanan sorunların çözülmesini memnuniyetle karşılıyoruz, bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kesildiği 2016 yılından itibaren bu tarz bir adımın atıldığı iki ülke tarafından da doğrulandı.

Suudi Dışişleri Bakanlığı Politika Planlama Başkanı Büyükelçi Rayed Kırımlı da, geçen hafta yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ile İran arasında gizli görüşmeler yürütüldüğünü doğrulamıştı ve “Umarız başarılı olurlar, ancak kesin bir sonuca varmak, henüz çok erken ve vakitsiz olur” demişti.

ABD Başkanı Joe Biden Viyana’daki nükleer görüşmeler devam ederken, İran’ın dondurulmuş fonlarından 1 milyar dolarlık bölümünü serbest bırakmayı değerlendirdiği bildirmişti.