İpek Er'in ölümüne neden olan Musa Orhan'ın yargılandığı dava yine ertelendi

İpek Er’e tecavüz eden ve intiharına neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

İpek Er'in ölümüne neden olan Musa Orhan'ın yargılandığı dava yine ertelendi

Batman’da intihara sürüklenen İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Orhan’ın yargılandığı dava 16 Eylül’e ertelendi.

Batman’da İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık Musa Orhan ve avukatları duruşmaya, Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada avukatların savunmasıyla devam etti. Duruşmaya SEGBİS’le bağlanan Musa Orhan’ın avukatı İpek’in babası Fuat Er’e suçlamada bulundu. Müdafi avukat suçlamasında, “Bir babanın görevi kızını korumaktır, okutmaktır, intihara sürüklemek değildir” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya alınmayan gazeteciler ise mahkeme başkanının talimatı gerekçesiyle adliyeden çıkarıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada avukatların savunmalarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti davanın 16 Eylül 2021 tarihine ertelenmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’i bir evde alıkoyarak 20 gün cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile yurttaşların günler süren tepkisinin ardından hakkında dava açılan ve tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edilmişti.