Interpol'den Suriye kararı

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol), Suriye'yi yeniden üyeliğe kabul ettiği bildirildi.

Interpol'den Suriye kararı

Suriye Kriminal Güvenlik Dairesi Başkanı Hüseyin Cuma, Interpol Genel Sekreterliği Yürütme Komitesi’nin teşkilat meseleleriyle ilgili olarak Suriye’ye yönelik yasağını kaldırdığını ve Şam ofisine tüm yetkilerini iade ettiğini açıkladı.

Cuma, Şam’daki ofisin yeniden hizmete girmesini beklediklerini belirtti.

Sputnik‘te yer alan habere göre Uluslararası Interpol Genel Sekreterliği’nden bir heyetin, teşkilatın eski Terörle Mücadele Bürosu Direktörü ve bir grup eğitmen ile birlikte önümüzdeki ay Şam’ı ziyaret edeceğini duyuran Cuma, ziyaretin, Interpol’un en yeni yazılımına yönelik bir çalıştayı da içereceğini belirtti.

Cuma, Şam’ın yeniden üyelikle birlikte, uluslararası parmak izi veri tabanına olan erişimi sayesinde araç kaçakçılığıyla mücadele için göçmenlik, pasaport, gümrük ve sınır geçişleri gibi bilgileri diğer devlet kurumlarına iletebileceğini kaydetti.

Bununla birlikte gelişmenin özellikle Interpol Genel Sekreterliği ile Şam arasındaki iletişim ve hizmetleri kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Dünyanın en büyük polis teşkilatı olarak 194 üye ülkesi bulunan Interpol, üye ülkelere veri tabanına ve iletişim ağına erişim izni veriyor.