Instagram'da 'Filistin' sansürü!

Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi tarafından yapılan bir açıklamada, Filistin içerikli paylaşımları engellenmesi bağlamında sosyal paylaşım sitesi "Instagram" yetkililerinin, 170 binden fazla kişinin takip ettiği sayfasını sildiğini bildirdi.

Instagram'da 'Filistin' sansürü!

Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi yaptığı açıklamada Filistin etiketiyle yapılan paylaşımların son dönemlerde daha fazla baskı ve kısıtlamayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekilerek, dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformlarından Facebook’un satın aldığı Instagram’ın, hiçbir gerekçe göstermeksizin aldığı ani bir kararla haber sitesinin sayfasını sildiği ifade edildi.

Instagram’ın yayın politikasına uyduğu halde Filistin Enformasyon Merkezi’ne ait sayfanın silinmesinin kabul edilemez olduğuna işaret edilen açıklamada, Filistin davasının maruz kaldığı adaletsizlik, haksızlık, zulüm ve işgale karşı direniş göstermenin uluslararası kanunlarla güvence altına alınmış meşru bir hak olduğuna yer verildi.

Instagram yetkililerine seslenilen açıklamada, söz konusu hesabı silme kararından vazgeçme ve sosyal medyadaki Filistin içeriklerine yönelik saldırı ve savaşı durdurma çağrısı yapıldı. Daha önce de işgalci İsrail rejimi yanlısı tavrını sürdüren ve Filistin’le ilgili içeriklere savaş açan Facebook, Filistin Enformasyon Merkezi’nin sayfasını kapatmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi yönetimi, Facebook sitesinin önceden haber vermeden ve herhangi bir uyarıda bulunmadan mavi tik ile doğrulanmış ve yaklaşık 5 milyon kişinin takip ettiği sayfayı sebepsiz yere kapattığını açıklamıştı. Filistin Enformasyon Merkezi, Facebook’taki sayfasının yöneticilerinin hesaplarının kapatılması sebebiyle daha önce de bir süre paylaşımlarına ara vermek zorunda kalmıştı.