İngiltere'de 600 bin kişiye 'Kendinizi tecrit edin!' mesajı gönderildi

İngiltere ve Galler'de Sağlık Bakanlığının geliştirdiği koronavirüs (Covid-19) uygulamasını kullanan 600 binden fazla kişiye kendini tecrit etmesi gerektiğine dair uyarı mesajı gönderildi.

İngiltere'de 600 bin kişiye 'Kendinizi tecrit edin!' mesajı gönderildi

Dört aşamalı plan dahilinde uygulanan Covid-19 kısıtlamalarının sonuncusunun 19 Temmuz’a kaldırıldığı İngiltere ile Galler’de, 14 Temmuz’a kadar olan haftada cep telefonu uygulamasıyla 618 bin 903 izolasyon uyarısı yapıldı.

Bir haftada yüzde 17’lik artış

Bu kişilerden 607 bin 486’sının İngiltere’de diğerlerinin ise Galler’de olduğu belirtildi. Veriler, önceki haftaya kıyasla yüzde 17’lik artış meydana geldiğini ortaya koydu.

Öte yandan, çok sayıda çalışanın kendini izole etmesi nedeniyle işletmelerin, tecrit uyarılarının ciddi personel sıkıntısına neden olduğu ve hizmetleri etkilediğine dair şikayetleri gündeme geldi.

Ürün kıtlığı uyarısı

Özellikle süpermarketler, çok sayıda personelin izolasyonu nedeniyle ürün kıtlığı yaşanabileceği konusunda uyardı.

‘Kendinizi tecrit etmelisiniz’

İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uyarı alıyorsanız, kendinizi tecrit etmelisiniz. Zorluklar olduğunu biliyorum ve takip ettiğimiz eksikliğe ilişkin raporları görüyoruz ancak kurallar açık ve bence bunlara uyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Günlük vaka sayısı 44 bin

İngiltere’de dün 44 bin 104 Covid-19 vakası tespit edilmiş, 73 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetmişti.