İngiltere: Söz verilen herkes Afganistan'dan tahliye edilemeyecek

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, son tahliye uçaklarının pazar günü Afganistan'ı terk edebileceğini ancak söz verilen herkesin Afganistan'dan tahliye edilemeyeceğini söyledi.

İngiltere: Söz verilen herkes Afganistan'dan tahliye edilemeyecek

İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, son tahliye uçaklarının pazar günü Afganistan’ı terk edebileceğini ancak söz verilen herkesin Afganistan’dan tahliye edilemeyeceğini söyledi.
Heappey, Radio 4’e yaptığı açıklamada hava köprüsünün 2-5 gün içinde kapanabileceğini belirtti.

‘Kesinlikle herkes dışarı çıkana kadar bekleme imkanlarının olmadığını’ kaydeden Heappey, “Burada Savunma Bakanlığı’ndaki herkesi geceleri uyanık tutan bir gerçek var. O da, herkesi kesinlikle dışarı çıkaramayacağımız gerçeği” dedi.

AVUSTURYA VATANDAŞLARININ TAHLİYE UÇUŞLARI ENGELLENDİ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Afganistan’dan tahliye etmek istedikleri Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı dışındaki vatandaşlarına ve vizesi olan Afganlara yardımcı olamadıklarını söyledi. Avustralya’ya gidebilmek için Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na gelen Avustralya vatandaşları ve vize sahiplerinden birkaç kişinin yaralandığını açıklandı.

Başkent Canberra’da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Morrison, Kabil’deki durumun kaotik bir şeklide devam ettiğini anlattı.

Bu ülkeden tahliye etmek istedikleri havalimanı dışındaki Avustralyalılara ve vizesi olan Afganlara yardımcı olamadıklarını belirten Morrison, ”Avustralya Savunma Kuvvetleri veya oradaki diğerlerinin havaalanının dışında operasyon yapmaları mümkün değil” dedi.