İngiltere, cihatçılar için kesenin ağzını açmış

Haberde, İngiliz hükümetinin, Suriye'de, İngiltere'nin "ılımlı" silahlı gruplar olarak adlandırdığı ve çok sayıda militan grubu desteklediği belirtildi.

İngiltere, cihatçılar için kesenin ağzını açmış

İngiliz yayın kuruluşu Declassified UK, İngiliz hükümetinin son yıllarda Suriye hükümetini devirmek için en az 350 milyon Paund harcadığını yazdı.

Haberde, İngiliz hükümetinin, Suriye’de, İngiltere’nin “ılımlı” silahlı gruplar olarak adlandırdığı ve çok sayıda militan grubu desteklediği belirtildi. Haberde ayrıca bu projelerin, Whitehall Çatışma, İstikrar ve Güvenlik Fonu (CSSF) adlı bir fon tarafından finanse edilmekte olduğu vurgulandı.

Bahsedilen bu fon, programlarına yapılan harcamaların ayrıntılarını vermiyor, ancak Declassified UK web sitesi, İngiliz hükümetinin son beş yılda Suriye muhalefetini desteklemek için 13 projeyi finanse ettiğini gösteren bilgiler elde etti.

İngiliz hükümeti Suriye’de hangi gruplara yardım ettiğini açıklamadı ancak Declassified UK web sitesi, Suriye hükümetine karşı savaşan grupların büyük bir bölümünün aşırılık yanlısı gruplar olduğunu, Suriye muhalefetinin ise çatışmaların başlangıcından bu yana kendi aralarında personel ve askeri teçhizat değiş tokuşu yaptığını yazdı.