İnce'nin 'üçüncü yol'u: Kanal İstanbul'u yaparsınız ama düzgün yapın

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AKP'nin projesi Kanal İstanbul'u yapacak şirketlere "Bu iktidar ile başlarsınız, iş de yaparsınız" diye seslenirken "İşinizi düzgün yapın" dedi.

İnce'nin 'üçüncü yol'u: Kanal İstanbul'u yaparsınız ama düzgün yapın

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AKP’nin İstanbul’a yönelik yağma ve yıkım projesi “Kanal İstanbul”la ilgili hem iktidarı hem CHP’yi eleştirirken çözüm olarak “üçüncü yol”u açıkladı.

Partisinin Denizli il binasının açılışında konuşan İnce,  iktidara “Para kazanacaksan boğazdan kazan. Yenisini neden kazıyorsun. Daha büyük mü olacak, hayır. Gemi trafiği artıyor mu, boğaz karşılamıyor mu, hayır. Tam tersine azalıyor. Senin derdin ne? Derdin rant, emlak emlak” diye seslendi.

Muhalefetin de yanlış yaptığını öne süren İnce, “Muhalefetin ‘para ödemeyeceğim’ demesi de yanlış. Bu sermayeyi ürkütür, yatırımı engeller” deyip “Üçüncü bir yol var. Kanal İstanbul’a iş yapacak şirketleri uyarıyorum. Bu iktidar ile başlarsınız, iş de yaparsınız ama Memleket Partisi iktidar olduğunda ihalelerinizi tek tek incelerim. İçinde rüşvet varsa, çevreye zarar veriyorsa, pahalı yapılmış devlete kazık atmışsanız uluslararası tahkimde sizi yenerim bir kuruş alamazsınız. İşinizi düzgün yapın.” ifadelerini kullandı.