İnce'den 'evet' açıklaması: Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sınır ötesi operasyon tezkeresine "evet" oyu vermelerine ilişkin, "Memleketimizin çıkarı için bu yönde oy kullandık. Arkadaşlarımız doğru yaptılar." dedi.

İnce'den 'evet' açıklaması: Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin iktidarın Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyonun iki yıl uzatılmasını öngören tezkereye destek vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Ordu ve Giresun ziyaretlerinin ardından Trabzon’a gelen İnce, gazetecilerin, Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili soruları üzerine şu değerlendirmede bulundu:

“Tezkere konusunda da batıdan bizi Yunanistan sıkıştırdı. Larissa, Girit, Dedeağaç limanları ve havalimanlarında Amerikalılarla birlikte bizi sıkıştırıyorlardı. Fransa’nın nükleer gücüyle bizi tehdit ediyorlar, güneyimizde de bir terör saldırısı yaşamamak için bu gerekliydi, ben bunun arkasındayım. Ne yaptığımı biliyorum. AKP benim umurumda bile değil. MHP, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı, ittifaklar umurumda değil. Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda. Memleketimizin çıkarı için bu yönde oy kullandık. Arkadaşlarımız doğru yaptılar.”

İlkeli siyaset yaptıklarının öne süren İnce, “Bugün ‘evet’ deyip yarın ‘hayır’ diyen, bugün ‘hayır’ deyip yarın ‘evet’ diyenlerden değiliz. Milletimizin, memleketimizin çıkarı için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.