İMO'dan AnkaPark açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ''mega projesi' AnkaPark’ın hukuki sürecine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

İMO'dan AnkaPark açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, AnkaPark’ın hukuki sürecine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. AnkaPark’ın 800 milyon dolara yapıldığına, bir hurda yığına dönüştüğüne ve yaklaşık iki yıldır da ziyaretçilere kapalı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Bu yıkım girdabının sorumlularının hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızı duyuruyoruz” denildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı AKP’li Melih Gökçek döneminde Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) 800 milyon dolar harcanarak inşa edilen AnkaPark’a ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“AnkaPark: Rant Projelerinin Mezarlığı” başlığıyla yapılan açıklamada, “Körü körüne boşa harcanan milyon dolarlar kamu yararına kullanılmalıdır. Bugün benzer süreçlerin işlediği, “çılgın” proje olan Kanal İstanbul Projesi de yine piyasa ve rant uğruna kamu zararına yapılan savurganlıkların bir başka örneğidir” ifadelerine yer verildi.

“ANKAPARK MEZARLIKTIR”

AnkaPark’ın Gökçek döneminde başkentin bütçesi harcanarak yaptırıldığına ve bir hurda yığınına dönüştüğüne vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AnkaPark`ın belediyeye devredilmesine yönelik dava kapsamında 13 Eylül tarihinde yeni bir mahkeme kararı alındı. Son karara göre AnkaPark işletmecisi şirketin sözleşmeyi fesih kararına karşı açtığı dava reddedildi ancak tesisin tahliyesine yönelik tedbir kararı kaldırılmadı.

Mutlak tarım arazisi olan AOÇ`yi kelimenin tam anlamıyla talan ederek yapıldığı dönem yaklaşık 800 milyon dolara mal olan AnkaPark, yaklaşık iki yıldır ziyaretçilere kapalı. Adeta bir hurda mezarlığına dönüşmüş durumda. Bu facia, Mega projelerle rant peşinde koşmayı ilke edinen iktidarın kamu yararını hiçe sayan, doğaya ve kentsel yaşama sistemli biçimde saldıran talan politikalarının bir sonucu ve örneklerden sadece bir tanesi. Gökçek`in “Belediye Başkanlığı” süresince tüm kent koca bir rant paylaşım operasyonuna kurban edilmiş; doğal, kültürel ve kamusal yaşam türlü yolsuzluk ve usulsüzlüklerle tahrip edilmiştir.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Bu usulsüzlüklerle kurulu talan politikalarıyla mücadele etmeye ve yürütülen hukuki süreçlerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi yeniden hatırlatıyor, bu yıkım girdabının sorumlularının hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızı duyuruyoruz.”