İmamoğlu'nun katıldığı anmada gerginlik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı 18 Mart töreninde gerginlik yaşandı.

İmamoğlu'nun katıldığı anmada gerginlik

Edirnekapı Şehitliği’nde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 18 Mart anması düzenlendi.

Tören sırasında mezarlıkta bulunan bir kişi, İmamoğlu’na “Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim, ben bir gazi yakını olarak bir şey sorabilir miyim? Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan” dedi.

Ekrem İmamoğlu ise bu sözlere “Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun, gazi öyle olmaz” şeklinde karşılık verdi. “Gazi yakını” olduğunu söyleyen kişi alandan uzaklaştırılırken İmamoğlu’na yönelik tepkilerine devam etti.

Bunun üzerine İmamoğlu, “Seni araştırır bulurum ben merak etme” diye konuştu. Protesto sırasında mezarlara karanfil koymaya devam eden Vali Ali Yerlikaya’nın da “Burası onun yeri değil” dediği duyuldu.

İmamoğlu daha sonra gazetecilere olayla ilgili konuşurken “Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim. Acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Zira ben kendisine önce konuşmak istiyorum dediğinde, ‘konuşalım bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yani yapacak bir şey yok. Kimdir bilmiyorum, bakılır. Ama ben orada yüzlerce şehit ailesiyle gazi ailemizle gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” ifadelerini kullandı.