İmamoğlu'ndan 'kanal' açıklaması: Allah İstanbul'u koruyacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini hayata geçirmeye iktidarın ömrünün yetmeyeceğini öne sürdü.

İmamoğlu'ndan 'kanal' açıklaması: Allah İstanbul'u koruyacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1 özel yayınında AKP iktidarının tepki ve uyarılara rağmen vazgeçmeyeceğini duyurduğu Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

KANAL’LA ALAKASI YOK”

“İstanbul’da geri dönüşü olmayacak arızalar üretecek, tüm akıl ve bilimden uzak bir avuç insanın ısrarıyla sürdürülen bir iş bu. Proje bile değil, fikir. Cumartesi temel atma falan o öyle bir şey değil. Üçüncü köprü yapıldıktan sonra Kuzey Marmara Otoyolu’nun bir bağlantı yolu olarak yapılacak bir iştir bu. Bunun niye Kanal’la ilgisi yok biliyor musunuz? Bu yolun bu planlara işlenmesi 2006 yılında. Üçüncü köprü açıklandığında planlara işlenen bir yol burası. Hiçbir şekilde Kanal ile uzaktan yakından alakası olmayan bir iş bu.

“ARAZİ ALANLARA GARANTİ VERİYORUM”

Oradan arazi alanlara da garanti veriyorum ben. Orada arazi alanların biz İstanbul halkı olarak o arazilerini tarım arazisi olarak kaç liraysa aldıklarında geri alırız onlardan. Ve Atatürk tarım çiftliği kurarız. Bir de utanmadan millete iş ve aş olacak diyor, çıldıracağım. İstanbul’da milyonlarca işsiz var.

“ALLAH KORUYACAK”

Hem sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, hem de ittifak partimizin çok değerli genel başkanı Akşener, çok değerli bir süreç yönettiler. Bu değerli sürecin sonucunda siyasi ömürlerinin yetmeyeceği ortada. Allah İstanbul’u koruyacak, bizler de bugünün görevlileri olarak sonsuz ilgimizi ve direncimizi tüm hukuki yöntemlerle devam ettireceğiz”