İmamoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

"Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır."

İmamoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır.” diye yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Erdoğan’ın imzasıyla çekilmesine tepki gösterdi.

Kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyan sözleşme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP, CHP, BDP ve MHP’nin oylarıyla ve oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi dün gece Cumhurbaşkanı’nın tek başına aldığı karar ile kaldırıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır.

Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır.”