İmamoğlu'ndan "İSPARK" açıklaması

İSPARK'ın zarar ettiği tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Şirketin zarar etmesiyle ilgili hususun doğru olmadığını kamuoyuyla paylaştık" dedi

İmamoğlu'ndan

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır’ın görevden alındığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yenilenen Maçka Demokrasi Parkı’nda incemelerde bulunması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Çakır’ın görevden alınıp alınmadığıyla ilgili gelen bir soruya, “Şu anda kamuoyuyla paylaşacağımız netleşmiş bir durum yok. Netleşirse, zaten paylaşırız. Yani özel bir husus yok. Bizimle çalışmak isteyen çok yönetici var. Bizimle, gelip emeğini ortaya koyan yöneticilerimiz var. Bazıları yorgun düşebilir, bazıları değişim isteyebilir, bazılarını biz değiştirebiliriz. Bunların hepsi mümkün. Normal hayatta, profesyonel hayatta, kurumsal hayatta mümkün. Ama şu anda kamuoyuyla paylaşacağımız netleşmiş bir husus yok” yanıtını verdi.

“BUGÜN KONUŞTUKLARI RAKAMIN YAKLAŞIK YİRMİ MİSLİ”

Şirketin zarar ettiği bir dönemde bu konunun gündeme gelmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu şunları kaydetti:

Gelebilir, olabilir, denk düşebilir ama yani şirketin zarar etmesiyle ilgili hususun doğru olmadığını kamuoyuyla paylaştık. Geçmişte bu şirketleri çok kötü kullanan aklın, bugün bir ya da iki şirket üzerinden böyle bir polemik yaratma çabasını, onlar adına ‘iyileşme’ olarak görüyorum. En azından sağlıklı düşünmeye başladılar. Kendilerine geldiler. Daha önce 27-28 iştirakimizin nasıl çarçur edildiğini biz kamuoyuyla paylaştık. Soruşturmalar açıldı. Hala açılanlar var. Konuşulan, bir zararı dile getiren o siyasiler, geçmişte bu işin başındaki insanlardı. Sadece bir araziden elde ettikleri ya da elde edilmesine fırsat verdikleri kötü yönetim, hatta kötü niyetli yönetim döneminde, bugün konuştukları rakamın yaklaşık yirmi misli, on beş misli, sadece bir arsada yapılan kötü niyetli yürütülen süreç. O bakımdan bu tür konuları gündeme getirmeleri… Varsa bir eksiklik, zaten bakıyoruz, ediyoruz, inceliyoruz.