İmamoğlu'ndan Boğaziçi mesajı

"Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez."

İmamoğlu'ndan Boğaziçi mesajı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör atanmasına karşı başlattıkları protestolar devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Hisarüstü’nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler’de müdahale edildi. Müdahalede polis, 30 kişiyi gözaltına aldı.

Akşam saatlerinde polis saldırısıyla beraber gözaltı sayısı 100’ü aştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Boğaziçi mesajı paylaştı.

İmamoğlu şunları yazdı:

“Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Dialoğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek. #AsağıBakmayacağız”

Öte yandan Boğaziçi’ne destek veren bir isim de partisinin kurucusu kayyım rektör Melih Bulu’ya yardımcı atanan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu.

Babacan, “Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur.” diye yazdı.