İmam Hatipliler Derneği Başkanı: İmam hatip müthiş bir model olarak dünyaya sunulabilecek bir duruma geldi

70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu öncesi konuşan Abdullah Ceylan, imam hatip modelini öven bir konuşma yaptı.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı: İmam hatip müthiş bir model olarak dünyaya sunulabilecek bir duruma geldi

AKP iktidarının gözde eğitim kurumlarından imam hatip liseleri için, hafta sonu ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği (MEDAR) iş birliğiyle ‘70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye’de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu’ adlı bir etkinlik organize edilecek.

Sempozyumda, ‘bir din eğitimi modeli olarak imam hatip okullarının özgün eğitim modeli’, ‘gelecek tasavvuru’ ve ‘vizyonu’ ele alınacak. Açılışta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara hitap etmesi bekleniyor.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, yaptığı açıklamada, yarın imam hatip okullarının kuruluşunun 70. yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi.

İmam hatiplerin sürekli kendisini yenileyerek “Türkiye’nin özgün eğitim modeli olma yolunda ilerlediğini” öne süren Ceylan, imam hatip birikiminin Türkiye’nin ‘ihraç ettiği bir eğitim modeli’ olduğunu söyledi.

“TEKNOFEST’TE 93 İMAM HATİP OKULU FİNAL OYNAD”

İmam hatip modelinin ‘hem Türkiye bazında hem uluslararası bazda önemli çıktıları olduğunu’ savunan Ceylan, “Bugün çok basit ve sığ olarak dar çerçevede bile ele alsak, akademik noktada YKS’ye bakıyoruz. İlk 1000’de 387, ilk 100’de 42 imam hatip öğrencisi var, derece yapmışlar. Türkiye’nin akın ettiği Teknofest’te 93 imam hatip okulumuz final oynamış, 15 okul ve 17 takım şampiyon olmuş. Bunun haricinde kültür sanat, musiki ve ilahiyat hazırlık okullarımızla hafızlık projelerimizle spor ve dil okullarımızla imam hatip müthiş bir model olarak bütün dünyaya sunulabilecek bir perspektife gelmiş durumda. Denenmiş, uygulanmış ve çok ciddi bir şekilde başarı yakalamış bir model” ifadelerini kullandı.