İl Milli Eğitim'ın dağıttığı maskeler: "Peçete kağıdından beter, koruyuculuğu olmayan bir malzeme..."

CHP Ordu Milletvekili Zeynel Adıgüzel, Ordu'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda peçete kağıdından daha dayanıksız ve hiçbir tıbbi koruyuculuğu olmayan maskelerden dağıttığını açıkladı.

İl Milli Eğitim'ın dağıttığı maskeler:

Ordu’daki okullarda öğrencilere son derece kötü malzemeyle üretilmiş maskelerden dağıtıldığı ortaya çıktı.

CHP Ordu Milletvekili Zeynel Adıgüzel, konuyla ilgili açıklamasında “Gelen şikayetler üzerine bu maskeler depolarda bekletiliyor ve bir kısmı da imha edilmiş durumda. Ben bu maskelerden aldım Ankara’ya gönderip analiz ettirdim. Sonuçlar inanılmaz. Tela kumaş denilen peçete kağıdından daha kötü bir malzeme ile üretilmiş bir maske. Hiçbir tıbbi koruyuculuğu yok. Normalde bu maskeler 3 katman olmalı, ön ve arka katmanları Spunbond olması gerekiyor, orta katmanda da statik elektrik yüklü Meltblown. Bu maske ise sadece 2 kat peçete kağıdından beter baş belası bir malzeme” dedi.

“Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü bu maskeden 250 bin adet yandaş firmadan almış okullara dağıtmış ve çocuklarımızı bununla koruyacak. Bir de bunları çöp poşetlerinde markasız olarak okullara yolladılar” diyen Adıgüzel, konuyla ilgili olarak bir soru önergesi verdiğini belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Cevap istiyoruz; bu maskeleri aldığınız yere iaşe ettiniz mi? Bununla ilgili bir ödeme yapıldı mı? Yapıldı ise geri alındı mı? Yapılan ödemenin miktarı nedir? Hangi firmayla kimin aracılığı ile yapılmıştır? Tanesinin KDV hariç 35 kuruşa alındığı bilgisi doğru mudur?”

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CEMAATLERCE PARSELLENMİŞ”

CHP’li Adıgüzel açıklamasını, “Önümüzdeki günlerde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka şeylerini de ortaya dökeceğiz. Maalesef nasıl Ankara geçmişte nasıl tarikatlar cemaatlerce parsellenmişse Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü de tarikatlar cemaatlerce parsellenmiş durumdadır. 3 Milli Eğitim Müdür Yardmcısından biri Ensar’ın, diğeri İlim Yayma Cemiyeti’nin, diğeri de Cihannüma başkanıdır. Bunların işi gücü yandaşlarına kaynak aktarmaktır.” diyerek tamamladı.