İktidarın İdlib ısrarı sürüyor

Soylu, "İdlib'i gördünüz. Ne yapsaydık? Annesini babasını kaybetmiş yetimleri orada yalnız mı bıraksaydık? O zaman dönüp Müslüman kimliğimize bakmamız gerekmez miydi?" dedi.

İktidarın İdlib ısrarı sürüyor

AKP iktidarının Türk askerinin İdlib’den çekmemesi kamuoyunda tepkilere neden olurken, iktidar İdlib konusundaki ısrarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama İdlib ısrarını sürdüreceklerinin sinyallerini vererek şunları kaydetti:

“Aziz milletimizle beraber yapacak çok işimiz var. Biraz önce İdlib gösterildi. Ne yapsaydık yani, annesini, babasını kaybetmiş yetimleri orada yalnız mı bıraksaydık? O zaman Müslümanlığımızla alakalı dönüp kendi kendimize bakmamız gerekmez miydi? O zaman komşusu açken kendisi tok yatanla ilgili söylenen sözleri bir değerlendirmemiz gerekmez miydi? Biraz önce gösterilen Filistin’deki o çocukların gülümsemelerini yarım mı bıraksaydık? Amerika istemiyor, Batı istemiyor diye yarım mı bıraksaydık? Onlara sahip çıkmasa mıydık? Çobanbey’den Resulayn’a kadar, Tel Abyad’a kadar o bölgelerde huzuru sağlamasak da oraları Mehmet Akif’in kendi ifadelerinde buyurduğu gibi, ‘Tek dişi kalmış canavara’ mı teslim etseydik? Tarih ne yazar bilmem ama ben bugün söylüyorum. Türkiye 21. asrın başından itibaren cürmünden büyük işler başarmaktadır. Allah’a şükürler olsun”