İkizdere'de yasağa rağmen köylülerin Cengiz'e karşı direnişi sürüyor

Ağaca çıkarak iş makinalarını durduran yurttaş, “Yine sözlerinde durmadılar. Bu bölgeye dokunmayacağız demişlerdi” diyerek Cengiz'in talanına tepki gösterdi.

İkizdere'de yasağa rağmen köylülerin Cengiz'e karşı direnişi sürüyor

İkizdere’de Cengiz’in katliamını önlemek isteyen yurttaş, ağaca çıkarak iş makinalarını durdurdu.

Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin direnişi yasak tanımadan devam ediyor. Cengiz İnşaat’ın doğa katliamına karşı yurttaşlar bugün de ağaçlara çıkarak iş makinalarını durdurdu.

Cengiz’in kesmek istediği ağacın üstüne çıkan yurttaşlardan biri iş makinalarını durdurabilmek için bu tehlikeyi göze aldığını belirtti. Yurttaş, “Yine sözlerinde durmadılar. Bu bölgeye dokunmayacağız demişlerdi” diyerek Cengiz tarafından yapılan talana tepki gösterdi.

Taş ocağına karşı direnişini sürdüren İkizdere köylülerinin buluşma çağrısı yapmasının ardından dün Rize Valiliği 15 gün süreyle İkizdere’de eylem ve etkinlikleri yasakladığını açıklamıştı. Bu yasak açıklamasının ardından bugün ise “tam kapanma” tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte vadinin dört bir yanına jandarma konumlandırıldı. Bölgeye giden tüm yollar kapatıldı, kontroller en üst seviyeye çıkarıldı.