İKD'den Diyanet İşleri Başkanı'na tepki: Taliban özentilerine geçit vermiyoruz

İlerici Kadınlar Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın laiklik karşıtı açıklamalarına tepki gösterdi.

İKD'den Diyanet İşleri Başkanı'na tepki: Taliban özentilerine geçit vermiyoruz

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Yargıtay’ın yeni binasının açılış töreninde dua ederek adli yıl açılışını gerçekleştiren ve ardından laiklik karşıtı açıklamalarda bulunan Ali Erbaş’a tepki gösterdi.

Taliban’ın Afganistan’ı gericilikle kuşattığı bugünlerde Türkiye’de de aynı hamlenin yapıldığının vurgulandığı kısa açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılması gerektiği vurgulandı.

Erbaş’ın anayasanın en temel ilkelerinden biri olan laiklik ilkesini ayaklar altına aldığına dikkat çekilirken yaşanan bu durumun açıkça suç olduğunun altı çizildi.

Erbaş’ın ‘açıkça’ şeriat istediğinin öne çıktığı açıklama şu şekilde:

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yanıtımızdır;

Hukuk sisteminin, adaletin, siyasetin ve toplumsal yaşamın dini esaslarla düzenlenmesine karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz.

Diyanet İşleri Başkanı şeriat talep etmektedir, anayasanın laiklik ilkesini ayaklar altına alarak alenen suç işlemektedir. Taliban özentilerine geçit vermiyoruz #LaikliktenVazgeçmiyoruz.

Laiklik için çağrımızdır;

Bugün ülkemizde AKP’nin ideolojik işler başkanlığı haline dönüşen ve gericiliğin kalesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır. Din işleri ve devletin din hizmetleri yeniden yapılandırılmalıdır.”

Açıklamada dikkat çekilen “Laiklik için çağrımızdır” bildirgesine linkten ulaşabilirsiniz: