İKD'den Bakan Yanık'a tepki: Kadınlar ne şiddeti, ne sizin gerici düzeninizi tolere etmeyecek!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Bakan Yanık'ın kadına yönelik şiddetin tolere edilebilir düzeyde olduğuna ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

İKD'den Bakan Yanık'a tepki: Kadınlar ne şiddeti, ne sizin gerici düzeninizi tolere etmeyecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına şiddette yaşanan artışa ilişkin yaptığı açıklamada, olayların “tolere edilebilir” düzeyde olduğunu ifade etmişti.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Bakan Yanık’ın açıklamasına tepki gösterdi. İKD’den yapılan açıklamada “Bir ay gibi kısa süreli bakanlık döneminde yaptığı açıklamalar ve icraatları ile AKP’nin gerici politikalarının temsilciliğini üstlenen Derya Yanık bu ifadeleri ile kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmıştır” denildi.

İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece vakti kararnamesi ile iptal eden AKP iktidarının şimdi de bakanlık eliyle şiddeti normalleştirmek istediği ifade edilen açıklamada “Tarikat ve cemaatlerin iktidar ortağı olduğu AKP’nin yeni rejiminde kadınlara dayatılan itaat ve biat kültürüdür. Kadına yönelik şiddeti hoş görmek yeni rejimin gerici karakterini bir kez daha ortaya koymuştur.” sözlerine yer verildi.

Açıklamada “Kadınlar dün olduğu gibi bugün de gericiliğinize boyun eğmeyecek, sömürüyü ve şiddeti hiçbir zaman tolere etmeyecektir.” sözleriyle Bakan Yanık’a tepki dile getirildi.

İKD’nin açıklaması şöyle:

“Kadınlar ne şiddeti, ne sizin gerici düzeninizi tolere etmeyecek!

Haklarımızdan, İstanbul Sözleşmesi’nden ve #laikliktenvazgeçmiyoruz!

Yeni göreve getirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonunda yaptığı sunumda pandemi döneminde kadına şiddet olaylarında ki artışın tolere edilebilir olduğunu ifade etmiştir.

Bir ay gibi kısa süreli bakanlık döneminde yaptığı açıklamalar ve icraatları ile AKP’nin gerici politikalarının temsilciliğini üstlenen Derya Yanık bu ifadeleri ile kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmıştır.
Aile Bakanı daha önce de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla devlet koruması altında ki çocuğu kameralar önünde ifşa etmiş, Ramazan ayı dolayısıyla şeker vermediğini ifade etmişti.
İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece vakti kararnamesi ile iptal eden AKP iktidarı şimdi de bakanlık eliyle şiddeti normalleştirmek istemektedir.

Tarikat ve cemaatlerin iktidar ortağı olduğu AKP’nin yeni rejiminde kadınlara dayatılan itaat ve biat kültürüdür. Kadına yönelik şiddeti hoş görmek yeni rejimin gerici karakterini bir kez daha ortaya koymuştur.
Ancak Aile Bakanı da AKP iktidarı da yanılmaktadır. Kadınlar dün olduğu gibi bugün de gericiliğinize boyun eğmeyecek, sömürüyü ve şiddeti hiçbir zaman tolere etmeyecektir. Sizler fıtrat diye dayattıklarınız ve kararnamelerinizle gideceksiniz.

Bizler haklarımızdan, laiklikten ve eşitlik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!”