İKD'den açıklama: Erdoğan'ın kuşkusu olmasın kadınlar gericiliğe boyun eğmeyecek

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında İstanbul Sözleşmesini hedef alan açıklamaları sonrasında İKD'den açıklama geldi.

İKD'den açıklama: Erdoğan'ın kuşkusu olmasın kadınlar gericiliğe boyun eğmeyecek

İlerici Kadınlar Derneği AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı basın açıklamsında İstanbul Sözleşmesini hedef gösteren sözleirne karşı yayımladığı açıklamada, kadınların gericiliğe gerekli cevabı vereceğini  ifade etti.

İKD’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda ‘’Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi diye başlayan bir cümle kurarsa onlara en başta, en çok kadınlarımız tepki göstermelidir.’’ sözleri ile bir kez daha İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almıştır.

AKP’li yıllar boyunca artan kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik her türlü şiddetin arttığı bir tabloda ülkenin idaresini neredeyse tek başına elinde tutan Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri bizleri şaşırtmamıştır. Düzen partileri arasında ki demagojik tartışmalar üzerinden kadın haklarını bir kez daha tartışma konusu haline getiren ve ‘’kadın örgütleri ne işe yarar’’ diyen Erdoğan’a soruyoruz?

İktidarınız süresince kaç kadın katledildi?,

Kadın katillerinin yargılandığı davaların kaçında iyi hal ve tahrik indirimi uygulandı?

Yirmi yıla yaklaşan iktidarınızda kadına şiddet ve cinayet suçundan mahkumiyet almış kaç kişi affınıza mazhar oldu? Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair devlete önemli sorumluluklar yükleyen İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece kararnamesi ile rafa kaldırma kararınızdan sonra kaç kadın daha katledildi?
Kadınlara defalarca şiddet uygulayan saldırganların elini kolunu sallayarak dolaşması nasıl bir adalet ve hukuk anlayışının ürünüdür?

Yirmi yıldır kadınları gerici politikalara mahkum etmeye çalışan AKP iktidarına en iyi yanıtı yine gericiliğe boyun eğmeyen kadınlar bugüne kadar en yüksek perdeden verdi. Erdoğan’ın kuşkusu olmasın bundan sonra da kadınlar gericiliğe gereken yanıtı verecektir.
Haklarımızdan, laiklikten ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ