İKD'den A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tebrik: Kadınlara çizilen sınırları tanımadınız

İlerici Kadınlar Derneği, yapmış olduğu açıklama ile A Milli Kadın Voleybol takımının olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısından dolayı tebrik etti.

İKD'den A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tebrik: Kadınlara çizilen sınırları tanımadınız

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), A Milli Kadın Voleybol Takımı’na yaşatmış oldukları başarıdan dolayı tebrik etti.

Gericiliği n her bir tarafı kuşattığı ve kadınlara sınırlar çizildiği bugünlerde ülke kadınlarının böyle bir başarı elde etmesinin öneminin vurgulandığı açıklamada “Gericilerin gelenek ve fıtrat safsaftalarına kahkahaları, coşkuları ve smaçları ile karşılık veren voleybolcularımız bu ülkenin ilerici birikimine olan güvenimizi bir kez daha pekiştirmiştir. Önümüzde kazanacak maçlarımız, kurulacak yarınlarımız ve en önemlisi umudumuz var” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklama şu şekilde:

A Milli Kadın Voleybol Takımı’na Teşekkürler

Bu düzende kadınlara biçilen görevler bellidir, kadınlar çocuk doğursun, ev içi rollerini yerine getirsin, onlara çizilen sınırlara itaat etsin, kamusal alanda çok boy göstermesin istenir.

Bazı alanlar ise kadınlar için uygun görülmez. Spor gibi mesela… Son dönemde kadınların bu dayatmaya verdikleri yanıt A Milli Kadın Voleybol Takımımızın gerek başarısı gerekse dik duruşu ile çok önemlidir.

Kadınların kendilerine çizilen sınırları zorladıkları her hamlede gericilerin hop oturup hop kalkmaları, hakarete varan akıl dışı saldırıları ise fıtratları gereğidir. Laiklik düşmanlarına taviz vermeyen A Milli Kadın Voleybol Takımına bir teşekkür borcumuz var.

Sadece sporda gösterdikleri başarılar için değil,

Bugün gericiliğin kuşattığı, kadınlara sınırların çizildiği bir dönemde sınırları tanımadıkları için,

Yobazların karalama çabalarına karşı dimdik durdukları, gericiliğe boyun eğmedikleri için,

Hayalleri çalınan milyonlarca kız çocuğuna umut oldukları için teşekkürler filenin kadınları.

Gericilerin gelenek ve fıtrat safsaftalarına kahkahaları, coşkuları ve smaçları ile karşılık veren voleybolcularımız bu ülkenin ilerici birikimine olan güvenimizi bir kez daha pekiştirmiştir. Önümüzde kazanacak maçlarımız, kurulacak yarınlarımız ve en önemlisi umudumuz var.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

https://twitter.com/ikd_sosyalmedya/status/1436084243852107776