İKD mücadeleyi büyütüyor: Laiklikten vazgeçmiyoruz!

Açıklamada kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve eşitsizliğin nedeninin, sömürü ilişkileri ve onun ayrılmaz parçası gericilik olduğu ifade edilirken, kadınların kurtuluşunun, sömürüye ve gericiliğe karşı mücadele ile mümkün olduğu vurgulandı

İKD mücadeleyi büyütüyor: Laiklikten vazgeçmiyoruz!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) iktidarın ve gericilerin laikliğe yönelik artan saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmek için online bir etkinlik gerçekleştirecek. 11 Nisan Pazar günü saat 18:00’de gerçekleşecek etkinliğin katılımcıları, Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, İKD GYK Üyesi Akademisyen Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Avukatlar Sendikası Genel Başkanı Selin Aksoy, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şükran Eroğlu, İKD Genel Başkanı Umut Kuruç ve Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy olurken, İKD konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve eşitsizliğin nedeninin, sömürü ilişkileri ve onun ayrılmaz parçası gericilik olduğu ifade edilirken, kadınların kurtuluşunun, sömürüye ve gericiliğe karşı mücadele ile mümkün olduğu vurgulandı. “Laiklikten vazgeçmiyoruz” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve eşitsizliğin nedeni, sömürü ilişkileri ve onun ayrılmaz parçası gericiliktir. Laikliğin yıllar boyunca adım adım tasfiye edilmesi ise AKP’nin toplumsal yapıdaki gerici dönüşümü tamamlama çabasıdır.

Kadınların kurtuluşu, sömürüye ve gericiliğe karşı mücadele ile mümkündür. Laiklik için mücadele, kadınların özgürlük mücadelesi demektir.

Toplumu teslim almak için laikliği ortadan kaldırmak isteyenler, önce kadınları hedef almaktadır. Bu nedenle gericiliğe karşı laiklik mücadelesinin sahibi öncelikle kadınlardır.

Unutulmamalıdır ki, iş cinayetlerine fıtrat diyen zihniyetle, kadın erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu söyleyen zihniyet aynıdır!

Sömürünün derinleştiği, gericiliğin kadınların yaşamını esir aldığı ülkemizde bütün kadınları ilericilikten, emekten, aydınlanmadan yana saf tutmaya, laiklik için mücadeleye çağırıyoruz.”

İlerici Kadınlar Derneği bu çerçevede “Laiklikten Vazgeçmiyoruz!” etkinliğini salgın kısıtlamaları nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirmektedir.

Etkinliğe katılmak için aşağıdaki bilgileri doldurmanız yeterlidir.

Etkinlik öncesinde, bilgi verilecek ve katılım bağlantısı sizlere ulaştırılacaktır.

Etkinlik 11 Nisan Pazar günü saat 18:30’da dijital platformda (Zoom uygulaması) gerçekleşecektir.”