İKD: İsrafa karşı bizim reçetemiz, emekçilerin kanını emen asalaklardan kurtulmak

Emine Erdoğan'ın yaptığı skandal açıklamalar ve EPDK'nın yaptığı elektrik zammı üzerine İKD'den sert bir açıklama geldi.

İKD: İsrafa karşı bizim reçetemiz, emekçilerin kanını emen asalaklardan kurtulmak

Emine Erdoğan’ın yaptığı porsiyonları küçülterek gıda israfından kurtulmaya dair beyanatları sonrasında verilen yemeklerdeki şatafatın ve son olarak da EPDK’nın duyurduğu yüzde 15’lik zam açıklaması üzerine İlerici Kadınlar Derneği’nden sert tepki geldi.

İKD’den yapılan açıklamada “Zamların ilan edilmesinden hemen önce Emine Erdoğan’ın gıda israfının önlenmesi için çağrısı ise pes dedirtmiştir. Ülkenin bütün kaynaklarını yağmalayan, saltanat özentisi iktidarın temsilcileri emekçilerin boğazından geçenlere de göz dikmekte ,’’porsiyonlarınızı küçültün’’ gibi tuhaf önerilerde bulunmaktadır. Yağma, talan ve rantı düstur edinenler emekçilere sefaleti israf önlemi diye yutturmaya çalışmaktadır” denildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 1 Temmuz itibariyle elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldığını duyurdu. Elektriğin ardından doğalgaza yüzde 12 zam yapıldığı duyuruldu. Öte yandan öğrenci katkı paylarına ve yakıt fiyatlarına da zamlar yapılırken, en temel ihtiyaç olan gıda fiyatlarında ki artışlar emekçileri her geçen gün daha fazla yoksulluğa mahkum etmektedir.

Her krizi fırsata çeviren patronlar ve patron temsilcileri pandemi sürecini de karlarını arttırmak, emekçilerin en temel haklarını gasp etmek için fırsat bilmektedirler. Pandemi sürecinde iban dağıtarak halkın cebine göz diken AKP iktidarı, patronlara verdiği garantili ihalelerle, çılgın projeler ve çılgın rantlarla, üç beş farklı yerden bağladığı maaşlarla yandaşlarını ihya etmiştir. Emekçiler ise bir yandan işsizlik ve sefalet ücretleri ile öte yandan her geçen gün katmerlenen hayat pahalılığı ile karşı karşıya.

Zamların ilan edilmesinden hemen önce Emine Erdoğan’ın gıda israfının önlenmesi için çağrısı ise pes dedirtmiştir. Ülkenin bütün kaynaklarını yağmalayan, saltanat özentisi iktidarın temsilcileri emekçilerin boğazından geçenlere de göz dikmekte ,’’porsiyonlarınızı küçültün’’ gibi tuhaf önerilerde bulunmaktadır. Yağma, talan ve rantı düstur edinenler emekçilere sefaleti israf önlemi diye yutturmaya çalışmaktadır.

Ancak yağma yok. Emine Erdoğan zahmet etmesin, israfa karşı bizim reçetemiz bellidir. Halkın, emekçilerin kanını emen asalaklardan, tarım alanlarımızı talan eden yağmacılardan, rant sevdalılarından, ülke kaynaklarını, zenginliklerimizi pay eden bir avuç patrondan hakkımızı almak ve en büyük israftan kurtulmak için mücadelemizi büyüteceğiz.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

https://twitter.com/ikd_sosyalmedya/status/1410560804999548929