İKD: "Eşitlik, Laiklik, Sosyalizm" sloganımızı engelleyemeyeceksiniz!

İçlerinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil'in de olduğu 7 üyemizi derhal serbest bırakın!

İKD:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dair çalışma yapan İlerici Kadınlar Derneği üyeleri İstanbul’da polis tarafından engellendi.

İKD, 8 Mart Pazartesi günü saat 19:00’da Kadıköy İskele Meydanı’ndaki buluşmaya çağırmıştı. “Eşitlik, Laiklik, Sosyalizm: Yaşasın 8 Mart” sözleriyle yapılan çalışma, bugün İstanbul Sancaktepe’de engelleme ile karşılaştı.

İKD’nin çağrısına ilişkin afişleri yapan 7 İKD’li polis tarafından gözaltına alınarak; güvenlik şubeye götürüldü.

Güvenlik şubeye götürülen İKD’lilerin arasında İlerici Kadınlar Derneği Genel Sekreteri Nuray Yenil de bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İKD, “8 Mart’ta yükselteceğimiz “Eşitlik, Laiklik, Sosyalizm” sloganımızı engelleyemeyeceksiniz!” dedi.

İşte o açıklama:

“8 Mart Pazartesi günü saat 19:00’da Kadıköy İskele Meydanı’na çağrı yapan üyelerimiz İstanbul Sancaktepe’de gözaltına alındı. 8 Mart’ta yükselteceğimiz “Eşitlik, Laiklik, Sosyalizm” sloganımızı engeleyemeyeceksiniz!

Her gün kadınlara yönelik düşmanca açıklamalar yapanlar emekçi kadınların sesini kısmaya çalışıyor. İçlerinde İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil’in de olduğu 7 üyemizi derhal serbest bırakın!

Krize, sömürüye, işsizliğe, gericiliğe, haklarımızın gasp edilmesine, yeni anayasa tartışmalarına karşı eşitlikçi bir düzen için bütün kadınları 8 Mart’ta saat 19.00’da Kadıköy’de yan yana gelmeye, dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Ne engel koyarlarsa koysunlar, inadına eşitlikçi bir düzeni, insanca bir yaşamı kurmak için mücadelemize devam edeceğiz!
Emek, Laiklik, Sosyalizm için mücadeleye devam edeceğiz

Yaşasın #8Mart!”