İddia: Erdoğan KHK'liler için hazırlık talimatı verdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KHK'lilerle ilgili hazırlık çalışması başlatıldığı iddia edildi.

İddia: Erdoğan KHK'liler için hazırlık talimatı verdi

2023 seçimleri veya olası erken seçim öncesi düzen siyasetinde oy ve aday hesapları şimdiden yapılmaya başladı. Çeşitli araştırma şirketlerinin anketlerinde yeniden adaylığına eskisi kadar güçlü çıkmadığı görülen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da iddiaya göre gözünü KHK’lilerden gelecek oylara dikti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile kamudan ihraç edilenler için iktidarın yeni bir çalışma başlattığı iddia edildi. İddia, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete‘de yer aldı. Gazetenin “kulis haber” olarak yayınladığı haberde “Darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar KHK mağduru olanlarla ilgili hiçbir adım atmayan iktidarın muhalefeti boşa düşürmek istediği” belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Araştırma şirketleri ve hukukçular tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarında daha önce topyekûn AKP’ye oy veren KHK’lı ve yakınlarının yüzde 98’inin başka partilere oy vereceğinin ortaya çıkması iktidarı endişeye sevk etti. Araştırmalar, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra AKP’nin suçlu ile suçsuzu ayıracağını bekleyen KHK’lıların, umduğunu bulamayınca başka partilere yöneldiğini gösteriyor. Bu süreçte muhalefet partilerinin de KHK’lılarla ilgili çalışmalar yapması ve iktidara geldiklerinde yeniden adil bir şekilde yargılanacaklarının sözünü vermesi ise iktidarı iyiden iyiye tedirgin etti”

‘HAZIRLIK YAPIN’ TALİMATI

Haberde, son dönemlerde KHK’lilerle ilgili muhalefetin söylem geliştirmesi ve yapılan kamuoyu araştırmalarında ibrenin muhalefete dönmesi üzerine Erdoğan’ın harekete geçeceği belirtildi. Erdoğan’ın “muhalefeti boşa düşürmek” için yakın çalışma arkadaşlarına KHK ile ilgili hazırlık yapılması talimatı verdiği ve bu çalışmayı çok uzatmadan tamamlayıp, “KHK’li ve yakınlarının gönlünü tekrar kazanmayı” amaçladığı ifade edildi.