İçişleri'nden 'şampiyonluk' genelgesi

Şampiyon bu akşam 20.30'da eş zamanlı başlayan müsabakalar sonucu belli olacak.

İçişleri'nden 'şampiyonluk' genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan “şampiyonluk kutlama” genelgesi geldi.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere şampiyonluk kutlama genelgesi gönderdi. Spor Toto Süper Lig’de son hafta müsabakalarının oynanacağı belirtilen genelgeye göre, cadde, sokak ve meydanlarda şampiyonluk kutlaması yapılamayacak. Stadyumlarda ise belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli olacak.

Ligde son haftaya Fenerbahçe 79 puanla üçüncü, Galatasaray 81 puanla ikinci, Beşiktaş ise 81 puanla lider konumda girdi. Alınan sonuçlar sonucunda ligin son haftasındaki şampiyonluk ihtimalleri de netleşti.

Beşiktaş son haftaya +44, Galatasaray ise +42 averajla girdi. 81 puanla lider durumda bulunan siyah beyazlılar, son hafta Göztepe deplasmanına gidecek. Aynı puandaki Galatasaray ise Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. 79 puandaki Fenerbahçe ise Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak.

Beşiktaş’ın rakiplerden gelecek haberlere bakmadan şampiyon olabilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Ancak Galatasaray’ın kazanıp Beşiktaş’tan +3 fazla gol atarsa şampiyon Galatasaray olacak.

Beşiktaş’ın yenilmesi ve Galatasaray’ın alacağı 1 puan, Galatasaray’ı şampiyon yapacak. Galatasaray’ın kazanıp Beşiktaş’tan +3 fazla gol atarsa da şampiyon Galatasaray olacak.

Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için son haftada Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilip, Fenerbahçe’nin Kayserispor’u deplasmanda yenmesi gerekiyor.

Şampiyon bu akşam 20.30’da eş zamanlı başlayan müsabakalar sonucu belli olacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen şampiyonluk kutlama genelgesine göre, cadde, sokak ve meydanlarda şampiyonluk kutlaması yapılamayacak. Stadyumlarda ise belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli olacak.

KUTLAMALARA İZİN YOK

Spor Toto Süper Lig’de son hafta müsabakalarının oynanacağı belirtilen genelgede, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Asayiş ve tam kapanma süreci kurallarına dikkat çekildi. Valiliklerden maçların oynanacağı statlara futbol federasyonunca belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınması istendi.

Şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek.