İçişleri'nden İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladın' soruşturması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde 'elleri arkadan bağlı' olduğu için soruşturma başlatıldı.

İçişleri'nden İmamoğlu'na 'ellerini arkadan bağladın' soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Fatih Sultan Mehmet’in türbesinde ellerini arkadan bağladığı için İçişleri Bakanlığı’nın izni ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın duyurduğu ve İBB tarafından doğrulanan soruşturma olayında Ekrem İmamoğlu’na “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası…” gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi.

Konuya ilişkin İBB Sözcüsü Murat Ongun yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir” ifadeleri kullanıldı.