İçişleri'nden Boğaziçi Üniversitesi gözaltılarına ilişkin açıklama: Hadsiz slogan attılar

AKP'den aday olan Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

İçişleri'nden Boğaziçi Üniversitesi gözaltılarına ilişkin açıklama: Hadsiz slogan attılar

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinden milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto eden öğrenciler, bu sabah evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eyleme farklı üniversitelerden, dayanışma için gelen öğrencilerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde “Üniversitemizde Kayyum Rektör İstemiyoruz” başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan kişilerden, gösteriler sırasında “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenmiştir” denildi.

Açıklamada, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İÇİŞLERİ’NDEN “15’İ ÖĞRENCİ DEĞİL” İDDİASI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlerde 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

“Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen bir protesto gösterisi sırasında Türk polisine yönelik atılan hadsiz slogan, bizleri son derece üzdü” diyen Çataklı, “Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Çataklı, Boğaziçi’ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15’inin öğrenci olmadığını öne sürdü.

Çataklı ayrıca, “Gözaltına alınanlardan bazıları MLKP ile irtibatlı” iddiasında bulundu.