İçişleri Bakanlığı'ndan 'kayak otelleri' genelgesi

Hafta sonu Uludağ'da kayak merkezi otellerinden gelen koronavirüs tedbirleri alınmayan eğlence görüntülerine gelen tepkiler üzerine 'kayak otelleri' ile ilgili bir genelge yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'kayak otelleri' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine kayak merkezlerindeki otellerde uygulanacak Covid-19 tedbirleriyle ilgili genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı konaklama tesisleri için getirilen “açık alanlar dahil restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü müzik yayınına saat 22.00’den sonra izin verilmeyecek” kuralını kayak otellerinde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu süre ve günlerin tamamını kapsayacak şekilde genişletti.

Buna göre kayak otellerinde yiyecek-içecek servisi başta olmak üzere müşterilerin topluca bir araya gelmelerini engelleyecek her türlü tedbir alınacak. Parti, eğlence vb. etkinliklerin düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Telesiyej, teleski gibi mekanik hatların iniş ve biniş noktalarında olası yığılmaları engellemek için fiziki mesafe kurallarına uygun bekleme alanı düzenlenecek.

Kayak otellerinde emanet dolaplarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, konakladığı sürece aynı dolabın aynı misafir tarafından kullanımı sağlanacak ve tesislerde Covid-19 tedbirleri, valilik ve kaymakamlıklarca il/ilçe salgın denetim ekipleri ve kolluk görevlileri tarafından düzenli olarak denetlenecek.

Kış turizminin merkezlerinden Uludağ’da koronavirüs salgınına davetiye çıkaran müzikli parti büyük tepki çekmiş, jandarma ekipleri eğlencenin gerçekleştiği tesise 85 bin lira para cezası uygulamıştı.