İçişleri Bakanlığı: İmamoğlu HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdü

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma hakkında açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanlığı: İmamoğlu HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’in türbesinde ellerini arkaya bağladı için hakkında soruşturma başlatıldığının doğrulanmasının ardından bir açıklamada İçişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Barış Pehlivan’ın duyurduğu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun’un doğruladığı soruşturma ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğünü ve rutin bir işlem olarak bu duruma izin verdiklerini söyledi.

Çataklı’nın açıklaması şu şekilde:

“İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, Sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor.