İçişleri Bakanlığı, CHP'li belediye meclis üyelerini 'terör' gerekçesiyle görevden uzaklaştırdı

Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan Erol, İçişleri Bakanlığı'nca 'terör iltisakları' gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, CHP'li belediye meclis üyelerini 'terör' gerekçesiyle görevden uzaklaştırdı

İçişleri Bakanlığı, terör örgütüyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan Erol’u ‘terör iltisakları’ gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırdı.

17 Temmuz 2020 tarihinde tutuklanan Gaziantep’in Şahinbey Belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Hurşit Besle, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlarından yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Aynı tarihte tutuklanan ancak 5 Ocak’ta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Gaziantep Şehitkamil Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Adnan Erol da yine Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

Tutuklu Hurşit Besle’nin, KCK’nin mali alan yapılanmasının yetkililerinden olduğu, sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, örgüt yapılanması içinde finans temini alanında kurban derisi toplama, zarf dağıtma gibi faaliyette bulunup projeler geliştirdiği iddia edildi. Besle’nin, PKK/KCK’nin önem atfettiği gün ve zamanlarda “örgütsel duruş” sergileyerek yapılan eylem/faaliyetlere katıldığının tespit edildiği öne sürüldü.

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar neticesinde etkisiz hale getirilen veya cezaevinde bulunan PKK/KCK mensuplarını sahiplenerek, ailelerine örgüt adına ziyaretler düzenlediği de öne sürülen Besle’nin, kullandığı sosyal medya hesabı Facebook üzerinden “Türkiye Cumhuriyetini itibarsızlaştırıp, PKK/KCK’nin propagandasını yaparak terör örgütünü övücü ya da özendirici paylaşımlarda bulunduğu” iddia edildi

Besle’nin KCK’nin Türkiye masası yapılanması içinde kent yürütmesi altında mahalle meclis komisyonları olarak örgütlenen yapıda ev toplantıları düzenleyip katıldığının tespit edildiği söylendi.

TUTUKSUZ YARGILANAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE GÖREVDEN ALINDI

Tutuksuz yargılanan belediye meclis üyesi Adnan Erol’un ise terör örgütü KCK’nın yapılanmasında çeşitli faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.

Cezaevinde tutuklu ya da hükümlü bulunan ve KCK’nin cezaevi örgütlenmesi içerisinde olduğu düşünülen şüphelileri defalarca ziyaret ettiği belirlenen Erol’un, örgütün cezaevi iç koordinasyon ile dış koordinasyonu arasında iletişim-irtibat sağladığı ve terör örgütü tarafından açlık grevleri ile ilgili alınan talimatları ilettiği ifade edildi.

Şüpheli Erol’un siyasi kimliği ve avukat olması dolayısıyla hukuki kimliğini de kullanarak KCK içerisindeki faaliyetlerini gizlediği iddia edildi.