İçişleri Bakanlığı: Berber ve kuaför denetimlerinde 2 bin 71 işyeri ve kişiye idari işlem uygulandı

İçişleri Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 1785 iş yeri/işletmenin tedbirlere uyması konusunda uyarıldığını, 2 bin 71 işletme/iş yeri ve kişiye ise idari işlem uygulandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı: Berber ve kuaför denetimlerinde 2 bin 71 işyeri ve kişiye idari işlem uygulandı

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 68 bin 143 berber, kuaför, güzellik merkezi, sauna ve masaj salonunu denetlediğini açıkladı. Denetlemede, 1.260 iş yeri ile 2 bin 425 kişinin tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildi. Denetimlerde 1.785 iş yeri tedbirlere uyması konusunda uyarılırken; 2 bin 71 işletme, iş yeri ve kişiye idari işlem uygulandı.

Açıklama şu şekilde:

”İçişleri Bakanlığınca kontrollü normalleşme sürecinde salgınla mücadele tedbirlerine uyumun sağlanması amacıyla “Dinamik Denetim Modeli” başlatılarak konu bazlı haftalık tematik denetim uygulamasına geçilmişti. Salgınla mücadele kapsamında ülke genelinde konu bazlı tematik denetimlere devam ediliyor. 9 Mart tarihinde tüm il ve ilçelerde berber, kuaför, güzellik merkezi, sauna ve masaj salonlarını kapsayan denetim faaliyeti gerçekleştirildi. 6.046 yönetici personelin (vali, vali yardımcısı, kaymakam, il/ilçe müdürü) katılım sağladığı denetimlerde 19 bin 354 ekipten oluşan 77 bin 895 personel görev yaptı.

Ülke genelinde eş zamanlı ‘Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçları Uygulaması’ Gün boyu süren denetimler kapsamında 68 bin 143 berber, kuaför, güzellik merkezi, sauna ve masaj salonu ve 3 bin 467 pazaryeri/semt pazarı/sosyete pazarı denetlendi.

Denetimler sonucunda toplam 1.260 iş yeri/işletme ve 2.425 kişinin tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildi. 1.785 iş yeri/işletmenin tedbirlere uyulması konusunda uyarıldığı denetimlerde; 2.071 işletme/iş yeri ve kişiye idari işlem uygulandı.

Tedbirlere aykırı davranan işyerleri/işletmeler ve kişiler hakkında toplam 47 suç duyurusunda bulunulurken 70 araç faaliyetten men edildi, 2 iş yeri kapatıldı.”