"İçim kan ağlıyor ama vatandaş yumurtanın tanesini 2.5 - 3 lira arasında yiyecek"

Yumurta işine giren yandaş Coşkun Sabah, "Vatandaş bu kış yumurtanın tanesini 2.5-3 lira arasında yiyecek. Benden duymuş olun" dedi.

Gayrimenkul zengini yandaş ‘ünlü’ Coşkun Sabah, pandemi dönemindeki gelir kaybından yakınarak “Benim 15 milyonluk gayrimenkulüm varsa bankada 450 bin liram var. Ben üç ay kira almadım” demişti. Coşkun Sabah’ın bunun dışında “yumurta üreticiliği işine girdiği anlaşıldı.

Harbiye’deki bir kongre merkezi çıkışı gazetecilere konuşan Sabah, “son dönemde yumurta fiyatlarına gelen zamlarla birlikte yem maliyetlerinin de yüzde 200 arttığını” söyleyip  “Fiyatlar konusunda bilinmeyen bir şey var. Tavuk yemle beslenir, yem inanılmaz pahalı. Ben mart ayında girdim bu işe. Mart’tan bu yana yüzde 200 zam var. Bu Türkiye’de rekor zam. Haftalık tavuk yemine 34 bin liraya ödüyordum, şimdi 65 bin lira veriyorum haftalığına. Bu zamları yansıtıyoruz biz, bunların sonucunda böyle oldu.” dedi.

Önümüzdeki günlerde yumurtanın daha da zamlanabileceğini söyleyen Sabah, “Üzülerek söylüyorum, içim kan ağlıyor ama vatandaş bu kış yumurtanın tanesini 2.5 – 3 lira arasında yiyecek. Benden duymuş olun.” diye konuştu.