İbrahim Zarap’tan çirkin savunma: Öldürme niyetinde değildim, hayatta olmasından belli zaten

Samsun’da boşandığı eşini sokak ortasında döven İbrahim Zarap'ın yargılanmasına bugün başlandı.

İbrahim Zarap’tan çirkin savunma: Öldürme niyetinde değildim, hayatta olmasından belli zaten

Samsun’da 3 yıl önce boşandığı eşini sokak ortasında öldüresiye döven İbrahim Zarap’ın yargılandığı dava bugün görülmeye başlandı.

Saldırı sonrasında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Zarap hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame ile hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Bugün ilk kez 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık İbrahim Zarap duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, saldırıya uğrayan Emriye Metoğlu’nun yanı sıra kardeşi Rümeysa, annesi Dursune, ve babası İsmail Metoğlu ile avukatları İslam Gezer de salonda hazır bulundu. Duruşmada Metoğlu’na destek için Türkiye’de birçok ilden avukat yer aldı.

ÖLDÜRMEK İSTEYEN OLAYA DEVAM EDERDİ

Duruşmada savunmasını yapan Zarap, “Telefonu elime aldığımda ekranı kırılmıştı, ben de sinirlendim yere attım. Çok pişmanım keşke olmasaydı. Ben sineye çektim ama o benim hakkımda televizyonlarda yalan konuştu. Affınıza sığınıyorum, bu olay bilinç kaybımla oldu, öldürmek niyetinde değildim. Hayatta olmasından belli zaten, öldürmek isteyen olaya devam ederdi. Olay yerine geldiğimde ‘sana çocuğu göstermeyeceğim’ dedi, tehdit edince bilincimi kaybettim. Bilinçsizce oldu, olayın başını ve sonunu hatırlıyorum sadece. Bilinç kaybıyla yaptım, özür diliyorum beni affetsin. Olay öfke patlamasıyla oldu, çok pişmanım. Videoyu izleyemedim, çocuğumun önünde olduğu için çok pişmanım keşke olmasaydı. O gün saat 17.00-18.00 gibi içmeye başladım. Çocuk annemdeydi” ifadelerini kullandı.