İBB'nin 15 milyon TL harcayarak yaptığı yurt sessiz sedasız TÜGVA'ya tahsis edilmiş

TÜGVA'ya ait Florya'daki öğrenci yurdunun İBB tarafından 15 milyon lira harcanarak yapıldıktan sonra vakfa tahsis edildiği ortaya çıktı.

İBB'nin 15 milyon TL harcayarak yaptığı yurt sessiz sedasız TÜGVA'ya tahsis edilmiş

CHP İBB Meclisi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, tartışmaların odağındaki TÜGVA’ya, İBB’nin AKP döneminde yaptığı dikkat çeken bir tahsisi gündeme taşıdı.

BirGün’ün haberine göre, İBB’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan bir derneğin talebi üzerine 15 milyon lira harcayarak Florya’da yaptığı yurt binasını, dernek kapatıldığı için sessiz sedasız 2017 yılında TÜGVA’ya tahsis ettiği ortaya çıktı.

İBB Meclisi’nde konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, TÜGVA ile ilgili bir tahsis skandalını da açıkladı.

Balyalı’nın verdiği bilgilere göre İBB AKP döneminde Bakırköy Florya Şenlikköy Mahallesi 1235 ada 1 parsel üzerinde “Prefabrik Kapalı Spor Salonları Yapım İşi” kapsamında, inşaatına Florya Araştırma İlim Kültür Hizmet Derneği tarafından başlanmış cami ve öğrenci yurdunun inşaatını, derneğin talebi üzerine 2015 yılında devralarak 2017 yılında bitirdi.

Dernek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatıldığı için yurt binası bu vakfa tahsis edilemedi. Ve yurt binası sessiz sedasız TÜGVA’ya tahsis edildi.

Mevcut yurt binası 2017 yılından beri TÜGVA tarafından işletiliyor. Tamamlandığı 2017 yılında bu yurt için yaklaşık 15 milyon TL’lik harcama yapıldı.

Parselin mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait. Daha önce cami yapılmak üzere Diyanet’e tahsis edilmiş, 15 Temmuz’da kapatılan derneğin talebi üzerine ise tahsis kaldırılmış.

Balyalı “Tahsis TÜGVA’ya yapılmış ama ortada meclisten geçen tahsis kararı yok. Hukuku kendilerine uydurmuşlar. İstanbul halkının hakkının üzerine oturmuş bize hukuktan bahsediyorsunuz. İskeleler halka ait, siyasi çalışmalar için onlara vermeyiz. Çıkacaklar oradan. Siyasi görüşüne bakılmaksızın bütün İstanbullular oradan yararlanacak. 16 milyon insanın iradesinden daha büyük irade yok. Hukukun neresinden dolaşırsanız dolaşın gerçek apaçık ortadadır” dedi.