İBB'den 'uçan tekme'li saldırgan için açıklama

Taksim'de seyyar satıcı kadına 'uçan tekme'li saldırıda bulunan şahısla ilgili İBB'den açıklama geldi.

İBB'den 'uçan tekme'li saldırgan için açıklama

Taksim Meydanı’nda İBB zabıtalarının seyyar satıcılara müdahalesi sırasında bir kadına uygulanan şiddet büyük tepki çekti.

26 Temmuz’da yaşandığı belirtilen olayda, zabıtalarla birlikte hareket eden ve sivil giyimli olduğu görülen şahsın zabıta olup olmadığına/kim olduğuna ilişkin İBB’den açıklama bekleniyordu.

İBB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Beyoğlu İlçesi Taksim meydanından gelen yoğun şikayetler üzerine 26.07.2021 günü Zabıta Ekiplerimizin planlı olarak yaptıkları seyyar denetim çalışması esnasında izinsiz seyyar satış yapan bir grup (çay ve midye satıcıları) tarafından ekiplerimize küfür ve hakarette edilerek fiziki mukavemette bulunulmuştur. 14.08.2021 tarihinde sosyal medya haberlerine yansıyan görüntülerdeki olayın, 18 gün önce Taksim Gezi Parkının alt kısmı ve Taksim Meydanı girişinde gerçekleştiği, görüntüde kadına yönelen şahsın sivil, şapkalı, maskeli ve elinde termos olduğu görülmüş olup, kimlik belirleme çalışmalarına devam edilmektedir. Bahse konu olayın detaylı olarak araştırılması, incelenmesi ve soruşturulması için İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğümüz tarafından muhakkik (soruşturmacı) görevlendirilmesi yapılmıştır.”